Д-р Борислава Илчова е ревматолог в София с над 20 години стаж. Диагностицира и провежда съвременно лечение на дегенеративни и възпалителни ставни заболявания, системни заболявания на съединителната тъкан, опорно-двигателния апарат, костите, ставите и мускулите, автоимунни възпалителни ставни заболявания. От 2008 г. до сега е участвала в над 10 клинични проучвания в областта на ревматологията – ревматоиден и псориатичен артрит, анкилозиращ спондилит. 

Член е на Български лекарски съюз и Българско научно дружество по ревматология.

Д-р Илчова не преглежда деца. Владее английски и руски език.

ОБРАЗОВАНИЕ И ДОПЪЛНИТЕЛНИ КВАЛИФИКАЦИИ

Завършва Медицински университет София през 1993 г. Своите специалности Вътрешни болести и Ревматология придобива през 2009 г. и 2017 г.

  • Сертификат за извършването на ехография на стави;
  • Участие в многобройни национални конгреси и семинари по специалността.
  • Обучения по специалността в Австрия, Германия, Франция, Англия, Чехия, Унгария.
  • Лектор на ревматологични форуми

БИОГРАФИЯ

От 1996 г. до 2003 г. д-р Илчова работи в Център за Спешна медицинска помощ в Перник. От 2003 г. до 2011 г. практикува в Клиника по ревматология и кардиология към ВМА София. От 2009 г. до 2011 г. е Началник отделение за координация на спешна и неотложна медицинска помощ във ВМА към Лаборатория „Организация и анализ на лечебната дейност“. От 2011 г. работи в отделението по ревматология на ВМА, а от 2018 г. е част и от екипа специалисти на МБАЛ Сердика и МЦ „Св. Петка“.


Други Специалисти

Д-р Кристина Данчева

Лекар специлизант

Д-р Аделина Иванова

Гастроентеролог

Д-р Велислав Пешев

Лекар специлизант

д-р Стефани Иванова

Лекар специлизант